skip to Main Content

Bitcoin Cash koers

Bekijk hieronder de actuele Bitcoin Cash koers. Je kan ook direct de Bitcoin Cash CFD kopen of verkopen door op de verkopen of kopen knop te drukken. Het is voor beginners ook mogelijk om met nepgeld te oefenen in het kopen en verkopen van Bitcoin Cash CFD’s.

Bitcoin Cash Koers

In 2008 werd door een anoniem persoon een digitaal bestand gepubliceerd. In dit bestand was een nieuwe vorm van betalen compleet tot in detail beschreven. Men maakt hierbij gebruikt van een decentrale cryptomunt. Kort samengevat betekent dit dat een betaling met een dergelijke cryptomunt rechtstreeks gaat en niet meer via een derde partij, zoals een bank.

Dit digitale bestand bleek echter een revolutionair bestand te zijn. De koersen van de verschillende digitale munteenheden zijn de lucht in geschoten en niemand weet waar dit gaat eindigen. Overigens was de allereerste cryptocurrency de Bitcoin; op die munteenheid was het digitale bestand uit 2008 gebaseerd.

Geschiedenis Bitcoin Cash

In het jaar 2009 werd de Bitcoin een verhandelbare digitale munteenheid. Sindsdien zijn er vele andere altcoins op de markt gebracht, waaronder Bitcoin Cash. In feite is Bitcoin Cash een splitsing van de reguliere Bitcoin.

Er was echter een zeer belangrijke reden om een splitsing te maken. Dit had alles met de zogeheten blockchain technologie te maken. Deze technologie is verantwoordelijk voor het verhandelen van de digitale valuta.

Ook transacties van Bitcoin werden met behulp van de blockchain technologie uitgevoerd. Vanwege de gigantische populariteit van de Bitcoin kon de blockchain technologie echter niet meer snel genoeg werken.

De achterliggende reden hiervan is dat een zogeheten blok een formaat heeft van 1.000.000 bytes. Een gemiddelde transactie is 500 bytes. In één blok konden er daardoor maar 2000 transacties uitgevoerd worden. Kijkende naar de immense populariteit bleek al snel dat de verwerking van de transacties veel te lang ging duren.

Om dat probleem op te lossen, werd Bitcoin Cash gelanceerd. Alle eigenaren van een Bitcoin kregen automatisch ook een evenredige hoeveelheid van de nieuwe digitale munteenheid. De Bitcoin Cash werkt met blokken van 8.000.000 bytes, waardoor er veel meer transacties uitgevoerd kunnen worden.

De koers van Bitcoin Cash staat daardoor volledig los van de koers van Bitcoin, ondanks dat beide koersen tot aan 1 augustus dezelfde geschiedenis hebben.

Koers Bitcoin Cash & Bitcoin

De koers van de Bitcoin Cash is nog niet te vergelijken met de koers van de Bitcoin. Veel mensen blijven vast houden aan het oude vertrouwde Bitcoin en daardoor blijft de koers van de Bitcoin Cash enigszins achter. Feit is echter wel dat Bitcoin Cash een belangrijk verschil heeft ten opzichte van de Bitcoin. Het is daarom niet uit te sluiten dat de koers van de Bitcoin Cash in de nabije toekomst (flink) gaat stijgen.

Wij adviseren echter om vooral voorzichtig met deze munteenheid om te springen. Op de achtergrond is men bezig met verschillende verbeteringen door te voeren in de blockchain technologie. Zodra deze verbeteringen doorgevoerd zijn, bestaat de kans dat nóg meer mensen zich gaan richten op de grondlegger van de cryptocurrency; de Bitcoin.

Het is overigens niet mogelijk om Bitcoin Cash en de reguliere Bitcoin in hetzelfde wallet te bewaren. Men dient hiervoor twee verschillende soorten wallets te hebben.

There is something wrong with the API Back To Top