skip to Main Content


Bitcoin Gold koers

/
Low 24H
High 24H
Volume 24H
Last Trade Vol
Last Market

Bitcoin Gold Koers

Het leven is in de afgelopen jaren steeds meer gedigitaliseerd. Dat geldt voor vele dagelijkse zaken, zoals het doen van betalingen. Het doen van betalingen kan tegenwoordig simpel via Internetbankieren. Maar, ook daar is meer dan voldoende commentaar op. Gelukkig is er in 2008 een online bestand gepubliceerd wat de grondlegger bleek te zijn van een geheel nieuwe manier van betalen.

In dit online bestand beschreef een anoniem persoon de werking en technologie van de Bitcoin; een cryptocurrency. Uiteindelijk is Bitcoin uitgegroeid tot een belangrijk betaalmiddel en steeds meer mensen gaan hierin handelen. Dat heeft er ook voor gezorgd dat de koers van de Bitcoin tot grote hoogtes stijgt. In november 2017 werd zelfs de grens van 10.000 dollar bereikt.

Vaak is er bij goede uitvindingen een tendens zichtbaar; na een x aantal jaar komt er toch commentaar op bepaalde eigenschappen van de nieuwe uitvinding. Dat was ook zo bij de Bitcoin. Vele mensen hadden commentaar op de manier van ‘minen’.

Bij het minen van de originele Bitcoin wordt gebruik gemaakt van speciale ASIC technologie. Bij het minen van Bitcoin Gold wordt gebruik gemaakt van reguliere grafische kaarten of GPU’s. Dit heeft tot gevolg dat de grote mining bedrijven geen voordeel meer hebben ten opzichte van de kleine spelers.

Het bleek namelijk dat de grote mining bedrijven een grote vinger in de pap hadden binnen de Bitcoin markt en koers. Dat zorgde uiteindelijk voor vraagtekens; Is deze decentrale munteenheid niet teveel gecentraliseerd bij een X aantal bedrijven?

Fork

Om dit ‘probleem’ op te lossen, is er een afsplitsing gemaakt. Sinds 25 oktober 2017 is het mogelijk om te investeren in Bitcoin Gold. In de wereld van cryptocurrency werd deze splisting als een fork aangduid. Een fork betekent dat alle transacties en tegoed van Bitcoin gekopieerd werden en vervolgens werd ging men verder met de nieuwe technologie. Het tegoed bleef dus hetzelfde, alleen veranderde de technologie er achter. Vervolgens was het aan de markt en bijbehorende koers om de prijs te bepalen.

Koers

De start van Bitcoin Gold was echter niet rooskleurig te noemen. Veel investeerders besloten om de Bitcoin Gold direct te verkopen. Op de eerste dag zorgde dit voor een daling van 66 procent. Ook liep de website van deze cryptomunt volledig vast, waardoor men niet meer kon handelen.

De huidige koers van Bitcoin Gold is ook niet te vergelijken met de koers van de reguliere Bitcoin. We willen daarom graag adviseren om voorzichtig om te gaan met het investeren in Bitcoin Gold. De toekomst van deze cryptomunt is onzeker en het is daardoor aan te raden om niet uw volledige vermogen in deze munt te investeren. Hou er altijd rekening mee dat de koers van elke cryptomunt kan gaan dalen.

De verwachtingen van de koers van de Bitcoin Gold zijn moeilijk te voorspellen. Mede doordat veel mensen in de reguliere Bitcoin blijven investeren, lijkt de kans op een gigantische groei van de koers van de Bitcoin Gold klein.

There is something wrong with the API Back To Top