skip to Main Content

De Bitcoin is momenteel de aller bekendste cryptocurrency die er is. Dit komt mede omdat dit de eerste echte cryptomunt was. De Bitcoin koers is dan ook erg volatiel. Op deze pagina vind je de actuele koers van de Bitcoin.

24H Range -
/

Wil je zelf handelen in de CFD Bitcoin? Open dan een gratis demo account bij Plus500. Handelen in Bitcoins neemt risico’s met zich mee. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Door de financiële crisis destijds was men op zoek naar een alternatief voor geld. De bitcoin leek een uiterst goed alternatief en is gebaseerd op de blockchain technologie. Je kunt eenvoudig transacties uitvoeren zonder dat er een bank of overheid aan te pas dient te komen. De bitcoin werd in het jaar 2008 door Satoshi Nakamoto beschreven in een paper. De Bitcoin is vanaf 2009 verhandelbaar geworden en is de afgelopen jaar flink in waarde gestegen.

Bitcoin actuele koers

De waarde van de Bitcoin is gebaseerd op vertrouwen en is te vergelijken met de goudkoers. Er zijn totaal 21 miljoen Bitcoins in omloop en er zullen er niet meer bijgemaakt worden zoals bij het geld. Als er een tekort is aan geld dan maakt de bank nieuwe biljetten bij. Bij een Bitcoin werkt dit dus niet zo. In 2017 is de munt voor het eerst door de magische grens van $ 10.000,- gegaan en sindsdien is de munt enorm volatiel. Hier kan je natuurlijk van profiteren.

Hieronder tref je de actuele koers aan van de bitcoin. Ook kan je direct de CFD Bitcoin kopen of verkopen door op één van de knoppen te drukken.

In 2009 werd de allereerste digitale munteenheid gelanceerd; de Bitcoin. De bedenker van deze digitale munteenheid is tot op de dag van vandaag anoniem gebleven. Onder de naam Satoshi Nakamoto werd in 2008 een digitaal bestand uitgebracht waarin de Bitcoin uitgebreid beschreven stond. Vanaf 2009 werd de Bitcoin ook daadwerkelijk verhandelbaar en sindsdien is de waarde van deze digitale munteenheid gigantisch gestegen.

De vraag naar deze decentrale cryptomunt is tot bizarre hoogte gestegen. In november 2017 werd zelfs een record genoteerd; de waarde van één Bitcoin was de grens van 10.000 dollar gepasseerd. Indien een persoon in 2009 bijvoorbeeld €10 in Bitcoin had geïnvesteerd, zou die persoon nu miljonair zijn.

Technologie

De Bitcoin is gebaseerd op de zogeheten blockchain technologie. Deze technologie kenmerkt zich door enkele specifieke eigenschappen; deze eigenschappen hebben met name betrekking op de nadelen die bij een normale valuta om de hoek komen kijken. Als een persoon bijvoorbeeld €100 over willen maken naar een ander persoon, komt hier altijd een derde partij bij kijken.

Er is namelijk een autoriteit die alle geldstromen moet controleren, moet registreren en moet verwerken. Dit betekent dat de betalingen niet anoniem zijn; elke betaling gaat tenslotte bijvoorbeeld langs een bank. Bij de Bitcoin is dat niet het geval.

De verkopende partij en de ontvangende partij hebben namelijk de beschikking over exact dezelfde informatie. Dankzij de blockchain technologie kan de betaling daardoor rechtstreeks plaatsvinden, zonder daarbij een derde partij nodig te hebben.

Deze eigenschap van de Blockchain technologie resulteert direct in het grootste voordeel van de Bitcoin. Betalingen kunnen namelijk anoniem en veilig (dankzij de versleuteling van alle data) uitgevoerd worden. Dit kenmerk heeft geresulteerd in een gigantische stijging van de koers van de Bitcoin. Het is momenteel maar de vraag waar het plafond van de Bitcoin ligt.

Bitcoin koers

Eigenschappen Bitcoin

De Bitcoin heeft ten opzichte van een regulier betaalmiddel nog een onderscheidend kenmerk. Als we naar de euro kijken, zien we dat dit betaalmiddel continue bijgemaakt blijft worden. Op die manier kan de koers min of meer in bedwang worden gehouden.

Bij de Bitcoin werkt dat absoluut niet zo. In totaal zijn er 21 miljoen Bitcoins in omloop; er worden geen extra Bitcoins aangemaakt. Dit resulteert in het feit dat de Bitcoin, en ook de andere digitale munteenheden, een fluctuerende koers hebben. Het kan daarom erg lonend zijn om te investeren in de Bitcoin.

Deze fluctuerende koers kan er echter ook voor zorgen dat de koers van de Bitcoin gigantisch daalt. Dat is in het recente verleden wel eens gebeurd. Vaak gaat dit gepaard met een gebeurtenis in de wereld.

In 2017 kwam er een storm van kritiek door vooraanstaande personen; niet iedereen is namelijk even positief over de Bitcoin. Dankzij een dergelijke negatief nieuwsbericht kan de koers van de Bitcoin dalen.

Het is daarom ook absoluut niet zonder risico om geld te investeren in een digitale munteenheid, zoals de Bitcoin. De Bitcoin koers heeft echter de grens van 10.000 dollar al overschreden. Dat is iets wat niemand in 2009 had kunnen bedenken. Het is de vraag wat de Bitcoin koers in de (nabije) toekomst gaat doen. Niemand die het antwoord weet!

There is something wrong with the API Back To Top