skip to Main Content

Cryptocurrencies zijn booming! Steeds meer mensen zoeken naar mogelijkheden om cryptocurrencies te kopen. Hierbij is het doel vaak het behalen van een bepaalde koerswinst. We bekijken daarom eerst hoe je cryptocurrencies kunt kopen voor de korte termijn. Vervolgens bekijken we ook hoe je door middel van een exchange cryptocurrencies kunt kopen voor de lange termijn.

Cryptocurrencies kopen & verkopen voor de korte termijn

Wanneer je op de korte termijn cryptocurrencies wilt kopen, kan je dit het beste via een online broker doen. Online brokers rekenen namelijk geen commissies: hierdoor kan je een cryptocurrency aankopen en deze een uur later alweer verkopen. Nog een groot voordeel van het kopen van cryptocurrencies via een online broker, is het feit dat je ook short kunt gaan.

Wanneer je short gaat, speculeer je op een dalende koers. Hierdoor kan je ook profiteren van een flinke daling van je favoriete cryptocurrency. Een goede partij alwaar je cryptocurrency CFDs kunt kopen en verkopen is Plus500. Het openen van een demo account bij deze broker is geheel gratis en je kan de mogelijkheden onbeperkt uitproberen met een risicovrije demo.

Klik hier om een account te openen bij Plus500 >>

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Moet je crypto’s kopen?

De cryptocurrency markt heeft in 2017 een explosieve stijging meegemaakt. Aan het eind van 2017 bedroeg de market cap (het totaal aantal vermogen in digitale munten) bijna 500 miljard dollar. De digitale munteenheden, zoals de Bitcoin, zijn in 2017 veelvuldig in het nieuws geweest.

Voor veel mensen klinkt het als muziek in de oren; op korte termijn veel geld verdienen. Mede daardoor zijn er veel mensen in dit avontuur ingestapt. Men heeft spaargeld gepakt en dat op enkele digitale munten ingezet.

Feit is echter wel dat de cryptocurrency markt een onrustige en risicovolle markt is. Toch zijn er zeer veel mensen die heel veel winst hebben weten te maken in 2017.

De verwachting is dat cryptocurrency op termijn de plek van het reguliere geld in gaat nemen. Dat betekent dat alle transacties in de toekomst met behulp van de blockchain technologie uitgevoerd worden.

De gevolgen hiervan voor de gehele maatschappij zijn niet in te schatten. Veel mensen die dit artikel lezen, zullen weten wat cryptocurrency zijn. Maar, veel mensen zitten nog met de vraag: ‘Waar kan ik cryptocurrency fysiek kopen?’. Op die vraag geven wij antwoord in dit artikel!

Cryptocurrency kopen op een exchange

Het kopen van cryptocurrency is een enigszins lastig traject. Het is namelijk niet heel simpel, zoals bijvoorbeeld het online bestellen van een product. Allereerst is het van belang om te bepalen in welke munteenheid je gaat investeren.

Dit kan de Bitcoin zijn of één van de vele altcoins. Het is aan te raden om je vooraf goed in te lezen. Elke munteenheid heeft een zogeheten whitepaper. Dit is in feite een korte samenvatting van datgene waar de munteenheid voor staat en welke bijdrage de munteenheid kan leveren aan de maatschappij.

Uiteindelijk kan je, op basis van onder andere deze whitepaper, een keuze maken voor de desbetreffende munteenheid.

Vervolgens is het zaak om een account aan te maken bij één van de exchanges. Dit kan bijvoorbeeld Bitvavo of BTC Direct zijn. Hierbij is het aan te raden om een zeer uniek wachtwoord te kiezen en om de twee stappen authenticatie aan te zetten. Het is namelijk wel eens voorgekomen dat een dergelijke exchange gehackt is, waardoor men hun geld kwijt was geraakt.

Als je account goed gekeurd is (dit kan soms enkele dagen duren), kan je geld overmaken en vervolgens digitale munteenheden kopen. Deze exchanges hebben echter niet alle mogelijke coins in hun aanbod. Het is daarom soms nodig om bijvoorbeeld bij Coinbase eerst Bitcoins te kopen.

Vervolgens kan je via één van de andere exchanges, zoals Binance, andere munten kopen. Het is daarbij van belang dat je de Bitcoins via BTC direct of Bitvavo naar Binance overmaakt.

Wij zouden je graag advies geven over de verschillende exchanges, maar dat zit ietwat lastig. De markt is namelijk erg dynamisch en de exchanges hebben soms met grote problemen te kampen.

Op het moment van schrijven zijn er namelijk enkel exchanges die de drukte niet meer aan kunnen. Het is daardoor niet meer mogelijk om je aan te melden bij deze exchanges. Dit kan echter over een maand weer compleet anders zijn. Hou daarom de markt dus vooral zelf ook goed in de gaten. Lees je in via bijvoorbeeld Twitter en fora!

There is something wrong with the API Back To Top