skip to Main Content

Veel mensen hebben commentaar op het huidige bankenleven. Als je je spaargeld op de bank zegt, mag je van geluk spreken als je nog rente krijgt. Al enige tijd gonzen de geruchten rond dat men binnenkort moet gaan om te betalen om geld te kunnen stallen op een bank. Met de introductie van de cryptocurrencies is dit wel anders: je moet deze virtuele munten echter wel veilig opslaan in een cryptocurrency wallet.

Dit is één van de voorbeelden waaruit blijkt dat een reguliere bank behoorlijk achterhaald is. Een nieuwe vorm van het bankwezen is de blockchain technologie met bijbehorende cryptocurrencies.

Voor veel mensen is het echter nog onduidelijk hoe men de cryptocurrencies kan bewaren. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor en wij leggen die hieronder duidelijk uit.

Bij een exchange kopen

Als je cryptocurrency gaat kopen, dien je gebruik te maken van een exchange. Soms dien je zelfs gebruik te maken van meerdere exchanges. Voorbeelden van grote exchanges zijn bijvoorbeeld Bitdirect en Bitvavo. Deze exchanges bieden de mogelijkheid om de cryptocurrency tegen een bepaalde koers te kopen.

Als je bij bijvoorbeeld Coinbase Bitcoin wil kopen, is dat een fluitje van een cent. Je maakt geld over naar Coinbase en vervolgens zet je dat geld om in Bitcoins. Deze Bitcoins worden vervolgens opgeslagen in je account op de Exchange. Dat is echter niet risicoloos.

Het is meermaals voorgekomen dat een exchange gehackt is, waardoor de gebruikers hun cryptocurrency kwijt zijn geraakt. Het bewaren van je digitale munten bij een exchange is daarom niet aan te raden. Indien je hier wel voor kiest, is het aan te raden om gebruik te maken van een twee stappen authenticatie.

Daarbij krijg je, bij het inloggen, een unieke code naar je mobiele telefoon toegestuurd. Pas als je die unieke code bij het inloggen invoert, kan je gebruik maken van de exchange. Dat neemt echter nog niet de kans weg dat de exchange gehackt wordt.

cryptocurrency wallet

In een wallet opslaan

Een andere mogelijkheid is om de digitale munten in een zogeheten wallet te bewaren. Een wallet is software waar men privé en openbare sleutels in op kan slaan. Een ander kenmerk van een wallet is dat deze wallet interactie aan kan gaan met netwerken die gebruik maken van de blockchaintechnologie.

Een wallet is in feite de ideale plek om je digitale munteenheden, zoals de Bitcoin, in op te slaan. Een wallet is goed beschermd en staat in direct contact met het netwerk van de blockchain technologie. Binnen een wallet wordt overigens geen saldo opgeslagen. Binnen een wallet worden alleen de transacties opgeslagen. Vervolgens kan de eigenaar van een wallet, op basis van de transacties, het huidige saldo opvragen en gebruiken.

Als je digitale munteenheden, zoals de Bitcoin, Ether of Litecoin, in bezit hebt, is een wallet absoluut aan te raden. Het is ook mogelijk om je digitale munteenheden op een offline wallet te bewaren. Hierdoor kan je bijvoorbeeld de munten op een harde schijf bewaren. Het is wel aan te raden om hier enkele back-ups van te maken. Mocht de harde schijf crashen, ben je niet al je digitale munten kwijt!

Cryptocurrencies kopen & verkopen zonder wallet

Je kan ook veilig in cryptocurrencies handelen zonder een wallet. Hiervoor kan je gebruik maken van een zogenaamde broker. Een broker maakt het mogelijk om op de korte termijn te handelen in cryptocurrency CFDs. Je koopt of verkoopt dan niet de cryptocurrencies zelf, maar je handelt alleen in het prijsverschil op de betreffende cryptocurrencies. Op die manier loop je dus niet het risico om de cryptocurrency onverhoopt kwijt te raken.

Een voorbeeld van een broker alwaar je in CFD cryptocurrencies kunt handelen zonder wallet is Plus500. Klik hier om een gratis demo account aan te maken bij Plus500. CFD service, 76,4% verliest geld.

There is something wrong with the API Back To Top