skip to Main Content

Dash koers

Bekijk hieronder de actuele CFD DASH koers. Je kan voor de onderstaande prijs de CFD DASH cryptocurrency kopen en verkopen. Wil je zelf direct handelen in Dash? Klik dan hier om een gratis demo account te openen bij Plus500 en probeer de mogelijkheden risicovrij uit met een demo. Let erop dat beleggingen in cryptocurrencies altijd risico’s met zich meenemen.

/
Low 24H
High 24H
Volume 24H
Last Trade Vol
Last Market

Dash koers

De digitale munteenheden worden bij steeds meer instanties toegekend als wettig betaalmiddel. Het is echter opvallend dat Nederland hierin wel achterloopt op bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika en Australië. In deze landen zijn er bijvoorbeeld al autodealers waarbij het mogelijk is om met digitale valuta te betalen, bijvoorbeeld met Bitcoin of met Dash.

Sinds de opkomst van Bitcoin in 2008 zijn er vele andere munteenheden op de markt gebracht. Elke munteenheid heeft bepaalde kenmerken en een daaraan gekoppelde koers en verwachtingen. Een cryptocurrency met veel potentie is Dash.

Net zoals Bitcoin maakt Dash gebruik van de zogeheten cryptografische Peer to Peer technologie van Bitcoin. In vakjargon wordt dit ook wel als de blockchain technologie aangeduid. Maar, Dash onderscheidt zich ten opzichte van Bitcoin doordat men enkele verbeteringen doorgevoerd heeft in de blockchain technologie.

Aangepaste blockchain technologie

Eén van de kenmerken van de blockchain technologie is het feit dat er enkele gegevens van een transactie altijd openbaar zijn: de hoogte van de transactie, de ontvanger en het verzendende BTC-adres.

Bij Dash is hier geen sprake van dankzij de zogeheten PrivateSend technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat alle informatie volledig anoniem gemaakt wordt. Het grote voordeel van deze Altcoin is dus dat geen één transactie te achterhalen is.

Dit is echter niet de enige verandering die Dash doorgevoerd heeft in de blockchain technologie. Bij Dash wordt ook gebruik gemaakt van InstaSend. Dit zorgt ervoor dat een transactie binnen enkele seconden afgerond wordt.

Bij Bitcoin duurt dit eigenlijk altijd minstens 10 minuten. Dankzij InstaSend kan de ontvanger direct over zijn/haar geld beschikken. Het handelen in Dash wordt hierdoor een stuk gemakkelijker.

Indien over een paar jaar alle digitale munteenheden bij alle winkels geaccepteerd worden, biedt dat ook een groot voordeel voor Dash. Alle transacties zijn namelijk binnen enkele seconden afgerond.

De koers

Dankzij het onderscheidende vermogen heeft Dash een vliegende start gehad. Maar, eigenlijk is de echte stijging pas in 2017 zichtbaar. In 2016 lag de koers van Dash op ongeveer €45. In 2017 is deze koers echter flink omhoog gegaan. Dat is in eerste instantie ook te danken aan de groeiende populariteit van de digitale munteenheden. De koers ligt in 2017 daarom enkele keren hoger dan de koers in 2016. Dat is uiteraard een goed teken voor Dash, maar ook bij deze digitale munteenheid liggen er gevaren op de loer.

De koers van Dash kan beïnvloed worden door verschillende factoren en daardoor zijn er altijd risico’s. Het is daarom aan te raden om voorzichtig met geld om te gaan.

Feit is echter wel dat Dash enkele zwaarwegende voordelen heeft ten opzichte van bijvoorbeeld Bitcoin. Het is daarnaast ook een feit dat Bitcoin simpelweg een grote voorsprong heeft dankzij de marktpositie.

Hoe de koers van Dash zich gaat ontwikkelen, is niet te zeggen. Gezien de technologische mogelijkheden en voordelen kan het echter wel zo zijn dat Dash op de termijn flink omhoog gaat. Wellicht kan het in een x aantal jaar zelfs op het niveau van Bitcoin komen!

There is something wrong with the API Back To Top