skip to Main Content

In 1998 publiceerde Wei Dai een beschrijving van “b-money”, een anoniem, gedistribueerd elektronisch geldsysteem.  Kort daarna creëerde Nick Szabo “Bit Gold”.

Bit Gold en andere cryptocurrencies die daarop zouden volgen, was Bit Gold een elektronisch muntsysteem dat de gebruikers verplicht had om een bewijs van werkfunctie af te leggen, waarbij oplossingen cryptografisch samengevoegd en gepubliceerd werden.

Een valuta systeem gebaseerd op een herbruikbaar bewijs van werk werd later gecreëerd door Hal Finney die de werkzaamheden van Dai en Szabo volgde.

De eerste gedecentraliseerde cryptocurrency, bitcoin, werd in 2009 opgericht door pseudoniem ontwikkelaar Satoshi Nakamoto .

Namecoin

Hij gebruikte SHA-256 , een cryptografische hash functie, als zijn proof-of-work schema. Namecoin werd in april 2011 gecreëerd als een poging om een ​​gedecentraliseerd DNS te vormen , waardoor internetcensuur heel moeilijk zou kunnen zijn.

Litecoin

Kort daarna werd Litecoin in oktober 2011 vrijgelaten. Het was de eerste succesvolle cryptocurrency om scripten te gebruiken als hash-functie in plaats van SHA-256.

Peercoin

Een andere opmerkelijke cryptocurrency, Peercoin was de eerste die een bewijs van werk / bewijs van de inzet van hybride gebruikte.

IOTA

IOTA was de eerste cryptocurrency niet gebaseerd op een blokketen, en gebruikt in plaats daarvan de Tangle. Veel andere cryptocurrencies zijn gecreëerd, maar er zijn er maar weinig die succes hebben, omdat ze weinig op de hoogte zijn van technische innovatie.

 

There is something wrong with the API Back To Top