skip to Main Content

Ethereum koers

Hieronder zie je de actuele Ethereum cryptocurrency koers. Wanneer je wilt kan je de digitale munt direct kopen en verkopen met de onderstaande knoppen. Op die manier profiteer je maximaal van de koersschommelingen. Het is via de knoppen ook mogelijk om het handelen in Ethereum zonder risico uit te proberen door middel van een demo.

Ethereum koers

Eén van de grootste en bekendste Altcoins is Ethereum. Deze digitale munteenheid is een alternatief van de Bitcoin en wordt daarom veelal aangeduid als een Altcoin. In 2017 heeft Ethereum een gigantische groei meegemaakt.

Door de kenners wordt Ethereum ook aangeduid als één van de veelbelovende digitale munteenheden. De vraag is waar de koers van Ethereum gaat eindigen en of het ooit in de buurt van de Bitcoin kan komen.

Platform

Ethereum is niet zomaar een digitale munteenheid. Nee, het is véél meer. Ethereum is namelijk ook een vooruitstrevend en geperfectioneerd blackchain platform. Dit platform zorgt er voor dat er transacties uitgevoerd kunnen worden, zonder tussenkomst van een derde partij.

De inhoud in dit platform wordt wereldwijd bij alle Ethereum gebruikers gesynchroniseerd. Iedereen heeft dus de beschikking over exact dezelfde informatie. Dat voorkomt uiteindelijk de kans op censuur, aanpassen van data of verliezen van data.

In directe connectie met dit platform staat de digitale munteenheid Ethereum. Deze munteenheid maakt namelijk gebruik van het vooruitstrevend decentrale platform van Ethereum. In 2017 heeft deze munteenheid een stijging van zo’n 3000% meegemaakt.

Deze koers is afhankelijk van de marktwerking, maar ook zeker van het, hierboven besproken, decentrale Ethereum platform. Indien dat platform veelvuldig gebruikt wordt door partijen/bedrijven, zal de koers stijgen. De huidige markt laat ons zien dat steeds meer bedrijven gebruik maken van het platform van Ethereum.

Toekomst van Ethereum

Het toekomstperspectief van Ethereum is uiterst positief. Dat heeft voor een groot deel te maken met het vooruitstrevende en decentrale Ethereum platform. Dit platform heeft voor een revolutionaire uitvinding gezorgd; de zogeheten Smart Contracts.

Met behulp van een Smart Contract kan een afspraak worden geprogrammeerd en verwerkt worden in de blockchain. Dit betekent dat de afspraak vooraf vast staat en niet meer kan veranderen. Op die manier kunnen bedrijven ervoor zorgen dat de afgesproken deals altijd tot stand komen.

Mede vanwege dergelijke vooruitstrevende componenten wordt er zeer veel van Ethereum verwacht. De verwachting is dat de koers van Ethereum in de toekomst nóg hoger gaat worden. In 2017 was Ethereum in ieder geval al één van de snelst groeiende digitale munteenheden.

De markt van de digitale munteenheden zit sowieso al gigantisch in de lift. Dat is onder andere te danken aan het feit dat steeds meer instanties en bedrijven de digitale munteenheden als officieel betaalmiddel beschouwen.

Het is derhalve goed voor te stellen dat je over een paar jaar je boodschappen kan betalen met Ethereum. Voor 2008 was dit uiteraard door niemand voor mogelijk gehouden, maar de opkomst van de Bitcoin heeft voor een grote opschudding gezorgd.

Een andere reden voor het positieve toekomstbeeld van Ethereum is de samenwerking met grote bedrijven. Onder andere Microsoft, Deloitte en ING hebben zich al aangesloten bij het Ethereum platform.

De kenners verwachten dat dit platform in de toekomst alleen maar groter gaat worden. Indien dat het geval is, zal de koers van Ethereum ook weer een stijging meemaken. Het platform van Ethereum en de koers van de digitale munteenheid Ethereum gaan hand in hand.

 

 

There is something wrong with the API Back To Top