skip to Main Content

Gulden koers

De actuele koers van de Gulden is hieronder te zien. Je kan in de Gulden handelen door eerst Bitcoins te kopen bij bijvoorbeeld Bitvavo. Vervolgens kan de de Bitcoins omwisselen voor guldens op een zogenaamde exchange. Het is nog eenvoudiger om in andere cryptocurrencies te handelen bij een broker, aangezien je dan geen technische kennis nodig hebt. Een goede optie hiervoor is Plus500. Klik hier om een account te openen bij Plus500 en begin met het verhandelen van cryptocurrency CFDs. 72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

24H Range -
/

Na de lancering van de Bitcoin in 2009 is de cryptocurrency markt in een stroomversnelling geraakt. In de laatste jaren zijn de zogeheten altcoins als paddenstoelen uit de grond geschoten. De naam altcoin is een samensmelting van de woorden ‘alternative’ en ‘bitcoin’.

De altcoins zijn tenslotte een alternatief van de Bitcoin, waarbij de meeste altcoins ook gebruik maken van de blockchain technologie. Het is voor de altcoins tegenwoordig lastig om echte meerwaarde te creëren, simpelweg doordat er zó veel verschillende digitale munten uitgebracht zijn. Het is daardoor lastig om een unieke munt op de markt te brengen.

De meeste digitale munten komen uit het buitenland, maar er zijn ook enkele dappere strijders in Nederland. Het bekendste voorbeeld hiervan is Rijk Plasman. Rijk is van oorsprong een Nederlander en heeft enige tijd geleden zijn eigen digitale munt uitgebracht. De naam voor deze munt is een verwijzing naar de vroege valuta van Nederland; de Gulden.

Het belangrijkste kenmerk van de Gulden is het feit dat niemand eigenaar van deze munt is. De munt is een zogeheten decentrale valuta. Dat betekent dat Rijk Plasman, of één van de andere ontwikkelaars, uit de munt kunnen stappen. In dat geval vordert de munt gewoon gestaag, puur omdat niemand eigenaar van de munt is. De Gulden is ook gebaseerd op de blockchain technologie, waar ook Bitcoin op gebaseerd is. In het jaar 2017 heeft de Gulden al een mooie koersontwikkeling mee mogen maken. Maar, hoe staat het met de koers er op dit moment voor?

Koersverloop Gulden

De waarde van één gulden is op het moment van schrijven (eind 2017) $0,20. Dit betekent dat je met $1 5 guldens kan kopen. Dankzij de relatief lage koers is het gemakkelijk om met een relatief klein bedrag toch veel Guldens in te kopen. De koers is overigens op dit moment behoorlijk hoog.

We dienen hier wel bij te vermelden dat de koers van de Gulden behoorlijk volatiel is. Kort gezegd betekent dit dat de Gulden meerdere bizarre koersstijgingen heeft gehad. Recent was er zelfs een koersstijging van 4000% zichtbaar in de grafieken.

Uiteindelijk is deze koersstijging weer teniet gedaan, maar het is wel een opvallend gegeven. Ook hierbij willen wij je dus aan raden om niet je volledige vermogen op de Gulden in te zetten. Het is een groot vraagteken wat de koers van de Gulden in de toekomst gaat doen.

Het is namelijk ook goed mogelijk dat de koers flink omlaag gaat, in plaats van een stijging van 4000%. Uiteraard hopen wij ook op een flinke koersstijging, maar dat valt op dit moment niet te voorspellen.

Overigens kunnen er in totaal 460,617,300 Guldens in omloop zijn. Ter vergelijking; van de Bitcoin zijn er 16,762,225 in omloop. Dit gegeven heeft ook een (kleine) invloed op de koers. Maar, dat geldt voor nog veel meer variabelen.

Als er binnenkort een positief nieuwsbericht over de Gulden uitgebracht wordt, kan de koers weer de lucht inschieten. Dat werkt echter ook anderzijds; een negatieve publicatie over de Gulden kan voor een flinke daling van de Gulden koers zorgen.

There is something wrong with the API Back To Top