skip to Main Content

Al decennialang handelen vele beleggers, instanties en particulieren op de aandelen- en obligatiemarkt. De mogelijkheden in dergelijke markten zijn in de afgelopen jaren fors toegenomen. Er komen steeds meer varianten op de reguliere aandelenmarkt. Met de enorme groei van de cryptocurrencies beginnen steeds meer mensen te handelen in bekende crypto’s zoals de Bitcoin en Ethereum. Maar hoe kan je nu het beste handelen in cryptocurrencies?

Handelen in cryptocurrencies

Je kan handelen in cryptocurrencies bij een online broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld aandelen te verkopen en kopen. Sommige brokers bieden ook de mogelijkheid aan om in alle bekende cryptocurrencies te handelen. Een goede keuze voor de handel in CFD cryptocurrencies is Plus500.

Bij Plus500 betaal je namelijk geen vaste commissies waardoor je ook op de korte termijn kunt profiteren van koersschommelingen in bekende cryptocurrencies. Daarnaast maakt de gebruiksvriendelijke software het mogelijk om snel verschillende CFD cryptocurrencies te kopen en verkopen. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 gratis uitproberen door middel van een demo account.

Klik hier om te beginnen met handelen bij Plus500 >> 

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

handelen in cryptocurrencies

De cryptocurrency markt

Voordat je begint met handelen op de cryptocurrencymarkt is het belangrijk dat je weet wat je doet. Want wat is de cryptocurrency markt nu precies? Om het antwoord op die vraag te geven, is het logisch om eerst in te zoomen op cryptocurrency.

Cryptocurrency is digitaal geld. Het beste voorbeeld hiervan is de Bitcoin. Met deze digitale munteenheid is deze hype ook ooit begonnen. In het jaar 2008 werd een digitaal bestand geüpload door een anoniem persoon. In dit digitale bestand was de blockchaintechnologie uitgelegd én kon men voor het eerst kennis maken met cryptocurrency.

Cryptocurrency is een digitale munt, waarvan de waarde bepaald wordt door vraag en aanbod. Wat dat betreft valt het goed te vergelijken met de reguliere aandelenmarkt. De waarde van een aandeel wordt tenslotte ook bepaald door vraag en aanbod. Bij de digitale munten is dat exact hetzelfde verhaal.

In 2017 heeft de cryptocurrency markt een gigantische groei meegemaakt. De waarde van sommige altcoins is gestegen met meer dan 3000%. Ook de Bitcoin had in 2017 een erg goed jaar; de grens van 20.000 dollar werd gepasseerd.

Crypto en de maatschappij

Het is momenteel de vraag waar deze hype gaat eindigen. Het is daarnaast de vraag of er überhaupt een eind komt aan deze hype. Het ligt namelijk in de lijn der verwachting dat de cryptocurrency, op den duur, de plaats van de reguliere valuta in gaat nemen.

Dat heeft grote gevolgen voor de gehele maatschappij. Banken zijn bijvoorbeeld niet meer nodig, doordat alle transacties met behulp van de blockchain technologie geautomatiseerd gaan.

Het jaar 2017 was echter zeer succesvol voor mensen die in cryptocurrency gehandeld hebben. Door de populariteit én de vele media aandacht hebben veel mensen geïnvesteerd in de Bitcoin of aanverwante digitale munten.

Dankzij deze stijging van interesse zijn de koersen ook flink omhoog gegaan. Veel mensen hebben een gigantische winst weten te bewerkstelligen. Maar, hoe werkt dat handelen in cryptocurrency nou exact?

Short term

Een handelaar in de cryptocurrency markt heeft twee mogelijkheden; investeren op short term of op long term. Bij short term verwacht de investeerder op korte termijn een flinke stijging. Zodra die stijging op het hoogste punt zit, zal de investeerder zijn digitale munten weer verkopen. Op die manier kan er in een korte tijd veel winst gemaakt hebben.

Het is daarbij wel van belang dat de markt goed geanalyseerd wordt; het is uiteraard wenselijk dat de digitale munten op de hoogste koers verkocht worden. Het lastige van de cryptocurrency markt is dat het een relatief nieuwe markt is waarbij er nog vele onzekerheden zijn. Het is daardoor erg lastig om een juiste inschatting van de koersen te maken.

Long term

Een andere mogelijkheid is het investeren in digitale munten op de lange termijn. Op internet wordt dit vaak aangeduid als ‘hodlen’. Dat is een typfout voor het woord ‘holden’ wat simpelweg bewaren betekent. In feite houdt dit in dat een investeerder een digitale munt inkoopt en hier vervolgens lange tijd niet naar om kijkt.

De verwachting van deze digitale munt is dat de koers hiervan op de lange termijn de lucht in gaat. Op die manier is het mogelijk om veel winst te maken, terwijl je lange tijd geen omkijken naar de koers hebt. Ook hierbij geldt dat het erg lastig in te schatten is. De koers is erg volatiel en een negatieve publicatie kan al voor een immense koersdaling zorgen.

Het investeren/handelen in cryptocurrency is al met al een risicovolle en lastige uitdaging. Handel derhalve alleen met geld dat je écht kan missen.

There is something wrong with the API Back To Top