IOTA koers
Hieronder zie je de actuele IOTA cryptocurrency koers. Je kan IOTA voor deze prijs kopen en verkopen door middel van een broker. Momenteel kan je IOTA verhandelen bij Plus500. Je betaald hier geen commissies en het kopen of verkopen van een IOTA CFD neem slechts een minuut in beslag. Klik hier om een gratis demo account te openen bij Plus500. Onthoud dat het handelen in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s
Low 24H | |
High 24H | |
Volume 24H | |
Last Trade Vol | |
Last Market |
IOTA
Vijftien jaar geleden had nog niemand van de blockchain technologie of van digitale munteenheden gehoord. Betalingen lopen gewoon via internetbankieren of door cash te betalen, maar deze betalingsvormen hebben wel enkele nadelen.
Het grootste genoemde nadeel is dat alle transacties altijd te achterhalen zijn. Dat komt doordat bij elke transactie een derde partij, bijvoorbeeld een bank, nodig is. Een anoniem persoon heeft in 2008 echter een digitaal bestand uitgebracht, waarbij hij/zij uitlichtte dat deze constructie niet meer mogelijk is.
In dit digitale bestand stond een gedetailleerde uitleg over Bitcoin en de blockchain technologie. Dat bestand is de grondlegger voor de huidige cryptocurrency, maar ook daarin zijn weer veranderingen gekomen.
Decentraal netwerk
De meeste huidige digitale munteenheden maken gebruik van de blockchain technologie. Dat geldt echter niet voor alle digitale munteenheden. IOTA is de regel op de uitzondering in dit geval.
IOTA maakt gebruik van het zogeheten Tangle protocol en een decentraal netwerk waarbij informatie en transacties uitgewisseld kunnen worden. Doordat dit een decentraal netwerk is, is alle informatie versleuteld. Dit betekent dat er geen derde partij nodig is om de transacties uit te voeren.
De exacte werking van het Tangle protocol is gebaseerd op het IoT ecosysteem. De afkorting IoT staat in dit geval voor ‘Internet der dingen’. In feite betekent dit dat het de bedoeling is dat alle apparaten, aangesloten op hetzelfde netwerk, met elkaar kunnen communiceren. Als jouw koelkast merkt dat de boter bijna op is, bestelt de koelkast automatisch nieuwe boter. In de basis is dat de werking van het IoT ecosysteem.
Alle apparaten kunnen met elkaar communiceren, indien ze op hetzelfde netwerk aangesloten zijn. Het grote voordeel hiervan is dat de communicatie tussen de verschillende apparaten nooit aangepast kan worden. De communicatie is dus altijd betrouwbaar, volledig en correct. Met de digitale munteenheid IOTA is dit ook mogelijk bij de financiële transacties. De koelkast moet immers wel het geld bij de verkopende partij van de boter krijgen. Met behulp van de versleutelde verbinding, waarin informatie niet aangepast kan worden, zal de betaling altijd voldaan worden.
Op dit moment staat het systeem achter de IOTA nog in de kinderschoenen. Feit is echter wel dat alle kenners veel verwachten van deze digitale munteenheid.
Koers
De koers van IOTA is op dit moment nog laag, ondanks dat het in 2017 al een aardige stijging meegemaakt heeft. Indien bedrijven, instanties en andere partijen de voordelen van het IoT ecosysteem in gaan zien, zal de koers van de IOTA verder gaan stijgen.
Het is derhalve wel de verwachting dat de koers van IOTA in de (nabije) toekomst verder gaat stijgen. Het is maar de vraag wat het plafond van deze vooruitstrevende en revolutionaire munteenheid is.
Het is bij deze munteenheid uiteraard ook een kwestie van verstandig handelen. Stop niet al je geld in deze digitale munteenheid. Het handelen in cryptocurrency blijft een risicovolle zaak. De koers kan flink omhoog gaan, maar de koers kan ook volledig kelderen. Ga daarom altijd verantwoordelijk met je eigen geld om en gebruik alleen geld wat je écht kan missen.