skip to Main Content

Litecoin koers

Hieronder vind je de actuele Litecoin koers. De genoemde prijzen zijn de prijzen waartegen je de Litecoin kunt kopen of verkopen. Door op de knop te drukken kan je direct een Litecoin CFD kopen of verkopen. Je kan de Litecoin CFD ook kopen of verkopen door middel van een demo account: ook hiervoor hoef je alleen maar op de kopen of verkopen knop te drukken.

Litecoin

Het aantal verschillende cryptocurrencies is anno 2017 niet meer bij te houden. Er zijn gigantisch veel alternatieven voor de Bitcoin gekomen. In 2008 was de Bitcoin de allereerste digitale munteenheid. Vervolgens zijn vele ontwikkelaars hun eigen digitale munteenheid gaan ontwikkelen.

In de meeste gevallen is een dergelijke munteenheid gebaseerd op de technologie waar de Bitcoin ook gebruik van maakt. Deze technologie wordt aangeduid als blockchain technologie en we kunnen dit gerust typeren als een vooruitstrevende technologie.

Litecoin is één van de voorbeelden waarbij de technologie gebaseerd is op de blockchain technologie. Dankzij deze blockchain technologie hebben alle partijen de beschikking over exact dezelfde informatie. Dit betekent dat er zonder risico een financiële transactie uitgevoerd kan worden.

Uiteindelijk resulteert dit in een digitale omgeving waarin op een anonieme, snelle en veilige manier financiële transacties uitgevoerd kunnen worden. Een groot voordeel hierbij is tevens dat er geen derde partij bij betrokken is.

Als er een transactie plaats vindt via Internet Bankieren is er altijd een derde partij bij betrokken. In een dergelijk geval is er namelijk altijd een bank die de transactie controleert en verwerkt. Met behulp van de blockchain technologie is dat niet meer nodig, aangezien alle partijen exact dezelfde informatie ter beschikking hebben.

Eigenlijk is Litecoin al een relatief oude digitale munteenheid. In 2011 is deze digitale munteenheid namelijk op de markt gebracht door een oud medewerkers van Google.

Verbeteringen

Hierboven gaven we al aan dat Litecoin gebaseerd is op de technologie waar Bitcoin ook gebruik van maakt. Litecoin heeft echter nog enkele verbeteringen aangebracht in deze technologie.

Binnen de Bitcoin blockchain technologie wordt er elke 10 minuten een nieuw blok gegenereerd. Dit heeft tot gevolg dat het altijd enige tijd duurt voordat een Bitcoin transactie verwerkt is. Bij Litecoin heeft een nieuw blok maar 2,5 minuut nodig om gegeneerd te worden.

Dat betekent dat het handelen bij Litecoin een stuk sneller en soepeler verloopt. Het verschil daarin is ondertussen ook terug te zien in het aantal Litecoins dat op de markt aanwezig is. Het aantal Litecoins is ongeveer 84 miljoen, terwijl er maar 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn.

De voormalige medewerker van Google heeft tijdig ingezien dat de blockchain technologie van Bitcoin goed is, maar nog niet perfect. Dankzij dergelijke subtiele aanpassingen heeft Litecoin een goede marktpositie verkregen. Het is echter de vraag welke kant de koers van Litecoin op gaat.

Koers

In de afgelopen periode zijn er signalen naar boven gekomen waaruit een stijgende koers te verwachten valt. Dit komt onder andere doordat de uitvinder van Litecoin, een oud medewerker van Google, zijn baas opgezegd heeft en alle focus op Litecoin wil vestigen. Een stijgende koers ligt daarmee in de lijn der verwachtingen.

Ook bij deze digitale munteenheid willen we graag aangeven dat het handelen in cryptocurrency absoluut niet risicoloos is. Ga daarom altijd verantwoordelijk te werk en neem niet al te grote en onnodige risico’s.

There is something wrong with the API Back To Top