skip to Main Content

Monero koers

Hieronder kan je de actuele Monero koers bekijken. Wil je zelf handelen in CFD cryptocurrencies? Maak dan een gratis demo account aan bij Plus500! Bij Plus500 kan je handelen in de populairste cryptocurrencies.

24H Range -
/

Monero koers

Zelden heeft de wereld zo in het teken gestaan van een digitale uitvinding; de cryptocurrency is van grote invloed op de wereld. Steeds meer investeerders, beleggers, particulieren en bedrijven gaan zich toeleggen op het investeren in digitale munteenheden.

Veel mensen kiezen voor de allergrootste munt; de Bitcoin. Deze digitale valuta is de allereerste cryptocurrency ooit én de koers heeft de grens van 10.000 dollar reeds gepasseerd. Maar, naast de Bitcoin bestaan er nog vele andere interessante digitale valuta. Deze zijn wel kleiner dan Bitcoin, maar hebben ook zeer veel marktpotentieel.

Eén van de digitale munteenheden met veel potentie is Monero. Monero is een digitale munt én een digitaal betaalsysteem. Dit gehele systeem is gebaseerd op de blockchain technologie. De blockchain technologie is de levensader van nagenoeg alle cryptocurrencies.

Dankzij de kenmerken van de blockchain technologie is het mogelijk om op de huidige manier te handelen in digitale valuta. Het belangrijkste voordeel hierbij is dat een transactie rechtstreeks verloopt.

De tussenkomst van een derde partij is volledig verdwenen, dankzij de blockchain technologie. Monero maakt ook gebruik van deze blockchain technologie, maar heeft nog enkele belangrijke aanpassingen verricht.

Transacties

Een kenmerk van de blockchain technologie is dat bij elke transactie bepaalde gegevens altijd publiekelijk zichtbaar zijn. De waarde van de transactie, de ontvanger en de verzender kunnen van elke transactie achterhaald worden. Dat is natuurlijk een kleine aanslag op de privacy en mede daardoor heeft Monero hier een aanpassing op verricht.

Bij Monero zijn alle transacties volledig privacy.  Monero gebruikt hiervoor een specifieke techniek waarbij, met behulp van versleutelde data, nooit meer achterhaald kan worden hoe de transactie nou exact in elkaar heeft gezeten.  Elke transactie die  op het Monero platform plaatsvindt, is derhalve volledig anoniem. Dat is voor vele investeerders en particulieren een zeer groot voordeel.

Maar, Monero biedt nog meer voordelen. Een nadeel bij de Bitcoin is dat de transacties enige tijd kunnen duren. Tevens zijn er ‘maar’ 21 miljoen Bitcoins in omloop, omdat het systeem meer Bitcoins (en dus meer transacties) niet aankan. Monero heeft dit probleem opgelost door de blockchain dynamisch aan te passen. Dit betekent in feite dat het systeem nooit last kan krijgen van overbelasting; een prettige gedachte voor investeerders!

Koers

Zoals bij elke digitale munteenheid is de toekomst niet te voorspellen. Feit is echter wel dat Monero een groot onderscheidend vermogen heeft ten opzichte van de andere cryptocurrencies. Mede daardoor staat Monero al enkele jaren in de bovenste regionen van de cryptocurrency-markt.

Dankzij de voordelen van Monero zijn veel mensen bereid om in deze munt te investeren. Het verleden laat echter een grafiek zien met hoge pieken, maar ook diepe dalen. Het blijkt daardoor dat Monero nog geen hele stabiele munt is.

Het handelen in deze digitale munteenheid is derhalve ook niet risicoloos. Wij raden daarom aan om alleen in Monero te investeren, indien u het geld kunt missen. U dient er tevens rekening mee te houden dat u (een gedeelte van) het geld kwijt kan raken. Het toekomstperspectief van Monero is erg lastig in te schatten; enige voorzichtigheid is daarom absoluut aan te raden!

There is something wrong with the API Back To Top