skip to Main Content

Ripple koers

Hieronder zie je de actuele Ripple koers. Je kan Ripple CFDs kopen & verkopen door op de kopen en verkopen knoppen te drukken. Op die manier kan je speculeren op koersschommelingen.

Ripple Koers

Anno 2017 bestaan er vele soorten verschillende cryptocurrencies. De meeste van deze digitale munteenheden zijn gebaseerd op de Bitcoin. De Bitcoin was tenslotte de allereerste cryptocurrency en is hedendaags nog steeds de grootste, beroemdste en populairste.

Naast de Bitcoin zien we echter veel opkomst van andere cryptocurrencies. Dit komt met name doordat steeds meer mensen de cryptocurrencies omarmen. Het betalen met digitale valuta heeft namelijk enkele zwaarwegende voordelen ten opzichte van het ouderwetse betalingsverkeer; via internetbankieren of per cash geld.

De meeste cryptocurrencies maken gebruik van de blockchain technologie. Dat is een technologie gebaseerd op een decentraal netwerk. Ripple is echter een uitzondering op de regel. Bij Ripple wordt namelijk wél gebruik gemaakt van een centraal netwerk. Hoe dat precies werkt, leggen we hieronder verder uit. We kijken eerst nog naar de ontstaansgeschiedenis van deze digitale valuta.

In 2012 werd Ripple op de markt gebracht en in de basis is dit een betaalprotocol voor allerlei financiële instellingen. Het doel hiervan was om de financiële transacties sneller af te kunnen ronden.

Het Ripple platform maakt daarbij gebruik van de digitale valuta Ripple, ook wel afgekort met XRP. In de afgelopen jaren heeft het platform Ripple zeer veel geld verdiend, mede dankzij het unieke centrale netwerk waar men gebruik van maakt. Hoe dat precies werkt? Lees het hieronder!

Onderscheidend vermogen

Binnen de overvolle markt van cryptocurrencies is het voor de kleintjes zaak om een onderscheidend vermogen met zich mee te brengen. Ripple heeft dat absoluut goed begrepen. De meeste cryptocurrencies kenmerken zich door een decentraal netwerk.

Daarbij maakt men gebruik van informatie, waar zowel de ontvangende als verzendende partij gebruik van maakt. Doordat deze informatie bij beide partijen exact hetzelfde is, is het niet meer nodig om een bank bij deze transactie te betrekken. Het platform van Ripple maakt echter nog wél gebruik van financiële instellingen.

Het platform van Ripple maakt razendsnelle financiële transacties tussen financiële instellingen mogelijk met behulp van de blockchain technologie. Ripple zet deze blockchain technologie in om een geldbedrag van valuta X naar valuta Y om te zetten in Ripple.

Op die manier kunnen financiële instellingen razendsnel zaken met elkaar doen. Dit is een veilige, snelle en betrouwbare manier voor internationale banken om zaken met elkaar te doen. Deze manier van zakendoen gaat overigens wel gewoon gecombineerd met de standaardvoordelen van de blockchain technologie.

Koers

De huidige koers van Ripple ligt nog relatief laag. Er is echter een tendens zichtbaar; steeds meer internationale financiële instellingen gaan gebruik maken van het Ripple platform. Het ligt derhalve in de lijn der verwachtingen dat de koers van de Ripple in de toekomst omhoog gaat. Zodra steeds meer financiële instellingen gebruik gaan maken van dit platform, zal de koers omhoog gaan. Dat heeft simpelweg met de marktwerking van vraag en aanbod te maken.

Het is echter niet handig om er blind vanuit te gaan dat de koers wel omhoog gaat. Ook bij het handelen in Ripple bestaat de mogelijkheid tot het verliezen van je geld. Ga daarom altijd verantwoordelijk met je inzet om en neem geen onnodige risico’s bij het handelen in Ripple.

There is something wrong with the API Back To Top