skip to Main Content

Speculeren met cryptocurrency

Cryptocurrency zijn op dit moment erg populair! De vraag is alleen, wanneer stopt het of zal deze trend nog lang aanhouden? Er zijn in ieder geval veel mensen die grote geldbedragen verdienen door te speculeren in deze digitale valuta. Wij hebben hieronder een manier genoteerd, waarmee zonder al teveel risico geld verdient kan worden aan de cryptocurrency.

Speculeren

Speculeren over de prijs van de cryptocurrency is eigenlijk erg eenvoudig. Jij zal investeren in jouw verwachting, stijgt de prijs van de munt of zal deze dalen. Er zijn enkele risico’s die met speculeren worden uitgesloten. Bij speculeren koop jij namelijk geen valuta, dit kan dus ook niet gestolen worden door hackers. Daarnaast kan er met meer gehandeld worden dan normaliter. Bij speculeren zal er gebruik worden gemaakt van een zogenaamde hefboomwerking. Hierdoor kan er in principe met dertig keer meer gehandeld worden dan jij eigenlijk bezit.

De populariteit van speculeren is gemakkelijk te verklaren. Er zal namelijk op kort termijn worden geïnvesteerd, waardoor er een ruim rendement uitgehaald kan worden met een kleine inleg. Vanzelfsprekend brengt speculeren wel meer risico met zich mee, maar gelukkig zijn er diverse online tools te vinden die het risico kunnen minimaliseren. Daarnaast kan er ook een limiet worden ingesteld, zodat jij nooit teveel geld verliest of snel het bedrag zal innen wanneer een bepaalde grens is bereikt.

Hoe kan je speculeren?

Speculeren in bekende cryptocurrencies door je bij een zogenaamde broker. Een broker maakt het mogelijk om met een muisklik verschillende cryptocurrencies te kopen of verkopen. Eén van de beste broker om te handelen in cryptocurrency CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je beleggen in bekende cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Ethereum. Ook is het mogelijk om de opties onbeperkt gratis uit te proberen met een demo.

Klik hier om speculeren bij Plus500 gratis uit te proberen met een demo >>

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Succesvol handelen in crypto’s

Iedereen kan in het wilde weg speculeren in cryptocurrencies. Toch is het niet per definitie eenvoudig om goede resultaten te behalen met speculatieve beleggingen in cryptocurrencies. Het is ten eerste belangrijk om het instapmoment goed te timen. Hiervoor kan je twee strategieën toepassen.

Bij de eerste strategie kijk je voornamelijk naar de grafiek en beslis je op basis van patronen wanneer je het beste kunt in- en uitstappen. Deze methode kan goed werken: zeker wanneer er een duidelijke trend gaande is.

Bij de tweede strategie analyseer je vooral het gedrag van de grote massa. Cryptocurrencies bewegen sterk mee met nieuwsberichten. Je kan vervolgens door slim te speculeren profiteren van deze volatiliteit. Wanneer mensen bijvoorbeeld met overdreven veel paniek reageren op een nieuwsbericht kan het verstandig zijn om te kopen.

Je kan de strategieën natuurlijk ook combineren! Het is in ieder geval verstandig om de mogelijkheden eerst uitgebreid uit te proberen door middel van een gratis demo. Op die manier ontdek je of speculeren met cryptocurrency voor je is weggelegd.

Hoe werkt speculeren?

Jij speculeert hoe de koers zal gaan verlopen, zal de munt in waarde stijgen of dalen. Stel jij beschikt over honderd euro inleg en start vroeg in de ochtend met handelen. De desbetreffende cryptocurrency staat op een bedrag van 100 euro. In dat geval zal er gebruik worden gemaakt van een hefboomwerking, deze zal op dertig staan. Jouw inleg van 100 euro zal dan dertig keer zoveel waard zijn, oftewel 3000 euro.

Stel de munt stijgt binnen een tijdsbestek van een uur naar een bedrag van 110 euro, dan komt jouw positie uit op 3300 euro. Daardoor kunnen klanten geld verdienen of verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There is something wrong with the API Back To Top