skip to Main Content

Zcash koers

Bekijk hieronder de actuele Zcash koers:

24H Range -
/

Zcash koers

De ontwikkeling van de financiële wereld is de afgelopen jaren in een gigantische stroomversnelling gekomen. Eigenlijk staat deze hele eeuw al in het teken van vele veranderingen binnen de financiële sector. Dat begon uiteraard al met de mogelijkheid tot het Internetbankieren.

Daarmee werden al vele problemen opgelost, maar ook Internetbankieren is geen ideale oplossing. Dat had de anonieme bedenker van de blockchain technologie ook in de gaten. Deze persoon lanceerde in 2008 een online bestand waarin de blockchain technologie en Bitcoin uit de doeken werd gedaan. Sindsdien staat de financiële sector op zijn kop.

De koersen van de verschillende digitale valuta rijzen de pan uit. Het is maar de vraag waar deze ontwikkeling gaat stoppen. Het is echter een ontwikkeling die heel erg nodig was in de financiële sector. Het overboeken van geld kan namelijk nog steeds erg lang duren.

Daarnaast zijn alle financiële transacties achteraf te achterhalen. De bedenker van de blockchain technologie heeft die nadelen om kunnen toveren in een gloednieuw product; de digitale valuta.

In de afgelopen jaren zijn er vele cryptocurrencies op de markt gebracht. Op basis van de marktwerking van vraag en aanbod heeft elke digitale valuta een bepaalde koers. De koers van de Bitcoin heeft de grens van 10.000 dollar al bereikt. Eind 2017 stond de koers van Zcash op zo’n €260. Dat is ook een redelijk hoge koers en dat is ook niet verwonderlijk. Zcash onderscheidt zich namelijk ten opzichte van de concurrentie dankzij enkele handige technieken.

Cryptografie

Elke financiële transactie is te achterhalen. Bij Internetbankieren zijn er tenslotte meerdere partijen (banken) bij betrokken. Bij de digitale valuta is er geen derde partij bij betrokken, maar toch zijn bij elke transactie nog enkele gegevens openbaar. Zcash heeft hier echter iets op bedacht.

Met behulp van zero-knowledge cryptografie zijn de financiële transacties met Zcash volledig anoniem. Het is op geen enkele manier mogelijk om er achter te komen wie de verzender en wie de ontvanger van een financiële transactie is. Dankzij deze cryptografie is het dus mogelijk om volledig anoniem financiële transacties uit te voeren. Dat klinkt logischerwijs voor vele mensen als muziek in de oren.

Koers

De digitale munteenheid Zcash werd pas in 2016 gelanceerd. Daarmee is het een relatief jonge munt, maar de koers is wel al flink omhoog gegaan. De verwachtingen voor de koers van Zcash in de (nabije) toekomst zijn ook rooskleurig.

Dat ligt met name in het gegeven dat Zcash zich écht kan onderscheiden ten opzichte van andere cryptocurrencies. Een ander positief punt is dat grote banken al een samenwerking aangegaan zijn met Zcash. De banken zien ook in dat Zcash een unieke positie heeft, dankzij de zero-knowledge cryptografie.

Toch zijn er enkele geleerden/kenners die vraagtekens plaatsen bij de betrouwbaarheid van de hierboven beschreven cryptografie. Het is daarom aan te raden om uiterst voorzichtig om te gaan met deze digitale munteenheid. Investeer niet al je geld in deze munteenheid; de koers van de Zcash kan tenslotte ook volledig kelderen.

There is something wrong with the API Back To Top